Ga naar de inhoud

Over de band

Al lang aan het swingen

Jazzband The Able Bodied Seamen is een studentenband uit Wageningen die ondertussen al vele, vele jaren bestaat! Opgericht in 1984 door een viertal enthousiastelingen die simpelweg vrolijke muziek wilden maken en feestjes wilden vieren, is de band semi per ongeluk uitgegroeid tot een negental personen die eigenlijk nog precies hetzelfde doel nastreven.
Jan
Saxofoon/
klarinet
Leonie
Zang/Chanti
Stefan
Trompet

Doorstroming

De band is destijds in een ontzettende jazzy opleving tot stand gekomen op studentenvereniging KSV St. Franciscus Xaverius te Wageningen. Hij bestaat dan ook uitsluitend uit studerende leden, waardoor de samenstelling regelmatig verandert en we ondertussen een netwerk van zo'n 100 leden hebben. Bijna elk jaar vindt er wel een wissel van één a twee leden plaats, waardoor we er een frisse blik op onze muziek bijkrijgen, zonder de goede oude dixie jazz uit het oog te verliezen.
Tadros
Zang/wasbord
Kas
Drum
Jasper
Trombone

Varierend repetoire

Want daar draait het ons allemaal om! Het maken van de -ons zo kenmerkende- dixie jazz, met daarnaast uitspattingen naar blues en slow jazz. Deze vrolijke, swingende jazzstijl, van origine uit New Orleans sprak de oprichters aan als de perfecte feestmuziek, die op kalme wijze gespeeld door jazzmuzikanten ook ineens kan omvormen tot ware dinermuziek. Het repertoire bestaat dan ook uit variaties van zowel rustige als energieke jazzklassiekers, een flink gedeelte eigen repertoire en een paar uitstapjes naar blues.
Wes
Contrabas
Inge van den Broek Fotografie-346(1)
Joris
Piano/trekzak
Rowan
Banjo

Tijdloos

Al met-al zorgt deze combinatie van oude, maar tijdloze jazz en een stel enthousiaste, beetje gekke muzikale studenten altijd weer voor een top-optreden. In Nederland en België zijn we op vele feesten, partijen en festivals te vinden. Zo spelen we elk jaar op jazzfestival Breda en op 5 mei op het Bevrijdingsfestival te Wageningen. Verder zijn we een ideale band voor bruiloften, gala's en andere partijen. Ook reizen we elke zomer traditioneel af naar de baai van St. Tropez, waar we op straat en in verschillende restaurants, strandtentjes, havens en boten de lekkerste dixiedeuntjes mogen maken. Om een idee te krijgen van hoe dat er uit ziet, kijk gerust de foto's.

Tot Ziens, Tot ABS!